21 Aralık 2012 Cuma

Yılbaşı Kartı Yapımı (Making New Year Card)

Irmak'ı geçirdiği sık hastalıklardan dolayı birkaç ay anaokuluna göndermeme kararı verdik. Daha doğrusu doktorumuzun tavsiyesi bu yönde oldu. Bizde önce sağlık dedik ve tavsiyeye uyduk. Ancak Irmak'ın okul ortamından çok kopmasını istemiyorum. Bu yüzden aile katılım ödevlerini yapıp ödev teslim gününde birkaç saatliğine okula götürüyoruz.
Bu ay ki ödevlerimizden biri yılbaşı kartı yapımıydı. Bu ara çok doktora gittiğimiz için elimizde bol miktarda boğaz çubuğu vardı. 3 çubuğu parmak boyasıyla yeşile boyadık (küçük bir not : eğer parmak boyanız kurumaya yüz tutmuş, veya az kalmışsa içine tıraş köpüğü sıkıp karıştırarak yeniden kullanılabilir hale getirebilirsiniz) Kırmızı kartonu ikiye katlayıp yeşil boğaz çubuklarını üçgen şeklinde yapıştırdık. Ağacın gövdesi için de kahverengi karton kullandık. Çok güzel bir yılbaşı ağacı oldu, sıra ağacı süslemeye geldi. Bunun içinde ponpon ve ayı stickerlarından yararlandık. İçine de Irmak'ın gerçek yılbaşı ağacı ile çekilmiş bir resmini koyup parlatıcılı uhu ile mutlu yıllar yazdık.
We made an easy new year card with Irmak. We painted 3 tongue depressor (as we visit doctor very often in winter we have many of them) with finger paint. If your finger paints are dried or about to finish you can add them shaving cream and reuse them. We made a triangle with them for tree and sticked them on a red cardboard.  For trunk we used brown cardboard after decorated it ponpons and sticker. She really enjoyed making the card and looked very proud with her card in nursery.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder