6 Ekim 2012 Cumartesi

Kukla Yapımı (Puppet Making)

Bu ay ki aile katılım projemiz kukla yapımıydı. Irmak'ın yapabileceği düzeyde bir kukla olması benim ilk önceliğimdi, bu yüzden internette kısa bir araştırma yapıp örnekleri inceledim. Tuvalet kağıdı rulosundan yapılan kuklalar Irmak'ın kabiliyetlerine uygun gözüküyordu. Irmak'a tavşan, civciv ve köpek seçeneklerini sunduğumda köpek yapmak istediğini söyledi. Böylece aktivitemize başladık.
Gerekli malzemeler:
Tuvalet kağıdı rulosu
Elişi kağıdı
5 adet ponpon
2 adet oynar göz
1 adet boğaz çubuğu
Elişi kağıdını rulonun ölçülerine göre kestik, güzelce tutkallayıp rulonun üzerine sardık. Daha sonra kulaklar için 2, kuyruk için 1, ve patiler için 2 ponponu yapıştırdık. 2 tane göz ve tutmak için altına boğaz çubuğunu yapıştırdıktan sonra küçük bir burun çizmekte anneye düşen görev.İşte 2 yaşındaki bir çocuğun kolaylıkla yapabileceği köpek kuklamız hazır.

Irmak is attending reggio emilia inspired nursery this year.Family participation is very important for reggio emilia model, thus we get 2 family project each month. One of our family project for this month is animal puppet. I choose a puppet whis can be done by 2 years old.
Materials
1 toilet paper roll
1 color paper
5 pompon
2 wobbly eyes
1 medical sticks
Cut the color paper according to toilet roll dimensions, glue it around the roll. Glue the pompons for ears, tail and paws. Glue the wobbly eyes and and medical stick for holding the puppet. Your puppet is ready and everything apart from gluing the color paper on the roll and drawing the nose your 2 years old can do.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder