29 Ekim 2012 Pazartesi

Çocuklara Sağlıklı Atıştırmalıklar (healthy snacks for kids)

Bu hafta sağlıklı ve kolay bir atıştırmalık yaptık, palyaço balığı Nemo. Bu fikri lezzet.com.tr'den buldum. Çocuklar için yapılabilecek birçok şey var, birde köy kahvaltısına bayıldım, fırsat bulduğumda ondanda yapacağım. Kayısı içerdiği lif, vitamin ve mineraller açısından çocuklar için çok faydalı onu biraz daha cazip hale getirmek için bu yöntemi deneyebilirsiniz.Önce kayısıları enine ortadan ikiye bölüyorsunuz, bir parçası gövdeniz oluyor. Diğer parçayı da boyuna 3'e bölüyorsunuz. Uç kısımlardan çıkan 2 parça kuyruk oluyor. Ortadaki parçada bal tutan parmağını yalar hesabı size ve çocuğunuza kalıyor. Bizimkilerin hepsini Irmak yedi : ) Kuyrukla gövdeyi benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolata ile yapıştırıyorsunuz.Üzerinin çizgilerini de beyaz çikolata ile yapıyorsunuz. Bunun için meyve bıçağının ucunu kullanabilirsiniz. Bitter çikolata ile de gözlerini yaptıktan sonra balığınız hazır. Irmak en çok göz yapma işinden hoşlandı :)




This week we worked on an easy and healty snack.I found this idea from lezzet.com.tr (Turkish cooking web page). They have may ideas for children . I also liked country breakfast, will try it soon. We made Nemo fish from dried appricot. We have very tasty apricots in here Turkey. It is very reach source of fiber, vitamins, mineral, very good for beating constipation, and also very tasty.
Devide the apricot in 2 from middle one part will be body of fish. The other part you devide it to 3 parts and you will have 2 tails, middle part you can eat yourself. Stick the tail to body with melted white chocolate. Make the pattern on body again with melted white chocolate and the eye with black chocolate. Irmak really like making the eyes.Your nemo's are ready.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder