21 Aralık 2012 Cuma

Yoğurt boyama (yogurt painting)

Bir çok blokta süt boyama ile ilgili yazılar okudum, ancak nedense biz bu işi bir türlü beceremedik, tek elde ettiğimiz renkli süt oldu. En altta başarısız girişimlerimizin fotoğraflarını görebilirsiniz. Dün akşam aklıma bu işi yoğurtla yapmak geldi, yoğurt daha kıvamlı olduğu için boyanın üzerinde tutulması daha uzun sürüyor.Irmak gerçekten çok eğlendi, bende bu arada çorbasını içirmeyi başardım. Hasta olduğu için çok iştahsız ve nazlı, tek yol onu oyalayıp yemeğini yedirmek. Çocuklar için güzel aktivite ama benimde ilgimi çekmedi değil, Ebru yapmayı oldum olası çok istemişimdir, tam bir DIY Ebru çalışması : )
I read many blocks talk about milk painting but somehow we could not manage to make it happen. All we got was colored milk.You can see our unsuccesful try out pictures below. Then I got the idea of painting yogurt, which is more thicker than milk.Irmak really enjoy that, and I fed her with her soup. As she is sick it is a big issue to feed her.
Anyway it is such a good art activity for kids but I also enjoyed that. It reminded me Paper marbling which is an old art in Turkey.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder