27 Eylül 2012 Perşembe

İngiltere Tatili (Nisan)


İngilteredeki aileme ziyaret

Irmak' ın denizyıldızıyla tanışması



Disneyden alışveriş yapmadan olmaz

Hyde Park'da yürüyüş
Göle karşı güneşlenelim biraz
İşte yine oradayım. Memleketim kadar sevdiğim yer LONDRA. Ben zaten kuzenimi dil okuluna götürmek için vize almıştım, eee önümüzde de 1 Mayıs tatili var, biz ailece kurtluyuz durabilir miyiz. Hemen pasaportlar vizeler çıktı, doğru Londra'ya. Teyzem ve kuzenimde bizimle beraber olduğu için Canary Wharfta bir daire kiraladık. Ama ne güzel bir yermiş orası Londra'nın yeni ticaret merkezi. Tek kötü yanı metroya giderken Thames'ın üstünden geçiyorsun ve o ne rüzgar, uçuruyor. Londranın sokakları, parkları, müzikalleri, marketleri, hepsi harika. 
Tabii Irmak'la beraber olunca programı da ona göre yapıyoruz. Londra Akvaryumunu ziyaret ediyoruz, Irmak denizyıldızına dokunup seviyor. Tabi babayıda memnun etmek lazım, doğru Arsenal stadyumu turuna. Sonrada benim programım başlıyor, 2 sene yanlarında kalıp çocuklarına bakıcılık yaptığım aileyi ziyaret ediyorum. Sanki hiç ayrılmamışız gibi, Sarah dışında değişen birşey yok, ayrıldığımızda 6,5 yaşındaydı şimdi 16. Yeni bebeğim eski bebeğimin kucağında : ) Irmak onlara çok çabuk ısınıyor, o kadar ısınıyor ki yaramazlık bile yapmaya başlıyor. Normalde yabancı biryere gittiğimizde dizimin dibinden ayrılmaz.
Ertesi akşam Irmak'ı teyzemlere bırakıp eşimle müzikale gidiyoruz. İşte Londra' nın en çok özlediğim yanlarından biri.Her köşe başında bir müzikal var ve hepsi çok profesyonel, sahne ışıklar, büyük organizasyon. Aynı oyun yıllarca sahneden inmeden oynuyor.
Fish and chips yemeden Londra'dan dönmek olmaz, Covent Garden'da bir pubda keyif yapıyoruz. Irmak'ta yanda oturan kadınla muhabbet edip onun çileğini tırtıklıyor. Kadın ingilizce konuşuyor, Irmak Türkçe cevap veriyor. Tabii Londra'ya gidip High Parka gitmeden olmaz, bisiklet kiralayıp Kensington Palace' a kadar bisikletle gidiyoruz, şansımıza hava süper. Irmak sincapları, ördekleri besliyor. İşte harika bir Londra haftası. En kısa zamnda geri dönebilmek umuduyla.

Müzikalden bir sahne

Metroda

Arsenal Stadyumu

M&M Dünyası

London Eye

Big Ben

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder