28 Eylül 2012 Cuma

Yarın ilk süpriz günü (Tomorrow first suprise day)

Irmağın yeni başladığı anaokulunda haftada bir gün süpriz günü yapılıyor. Her çocuk yiyecek birşeyler getiriyor ve ikindi kahvaltısında bunlar yeniyor. Tabi bu faaliyetin amacı bir ikindi kahvaltısını velilerin yiyecekleriyle geçiştirmek değil. Okul Reggio Emilia eğitim sistemini uyguluyor. Ben genelde evde yaptığımız faaliyetlerde Montessori aktivitelerini tercih ediyorum. Reggio yöntemiyle henüz yeni tanıştım. Aslında bu yöntemde temel olarak Montessori'ye benziyor, zaten ikisinin çıkış yeride İtalya. Ancak Montessoriden artısı sanata ve doğaya daha fazla ağırlık veriyor. Birde ebeveyn katılımına çok önem veriyor. İşte bu süpriz günüde ebeveyn ile çocuğun birşeyler paylaşarak ortaya bir eser çıkartmaları veya en azından markete beraber gitmelerini sağlamak :) Bizde Irmak'la beraber kek yapım işine giriştik. Yumurtaları kırdık, şekerle karıştırdık. Irmak ilk defa mikser kullandı. Yağı, sütü, üzümü kendisi koydu, ilave ettiğimiz çikolatalardan tatmayı da ihmal etmedi tabi.Böylece Irmak'la beraber güzel bir aktivite yapmış olduk. Birde okulda ağlamadan durup bu deneyimlerini arkadaşlarıyla paylaşsaydı çok güzel olacaktı.: (
Unutmadan kekin tarifinide verelim
Malzemeler
4yumurta
2 bardak şeker
1 bardak süt
1/2 bardak sıvı yağ
Un
1paket vanilin
1/2 paket kabartma tozu
Yapılışı
Şeker ve yumurtayı beyaz köpük haline gelene kadar karıştırın (sizde benim gibi uzun süre çırpmaktan hoşlanmıyorsanız 1saat kabın içinde beklettikten sonra çırpabilirsiniz). Daha sonra bütün malzemeleri ilave edip çırpmaya devam edin. İsteğe göre üzüm ceviz çikolata parçaları ilave edebilirsiniz.

Irmak just started a new nursery. They follow regio emilia approach and parent attendance is very important for this system. This is why we have suprise day every wednesday. Children cooks something at home with parents and they share it in tea time. For our first try out we made a cake. Irmak beaten the eggs, used the mixer first time in her life add all the materials and of course tasted the chocholate chips. We realy enjoy the time we spend in the kitchen. I hope one day she will enjoy the nursery as much as sharing her experience with her friends.
Ingredients
4 eggs
2 cup sugar
1 cup milk
1/2 cup oil
Flour ( as much as it takes)
1 vanillin
1/2 baking powder
Mix the eggs and sugar until they get white.(I leave them waiting in the kitchen for about an hour, then mixing time will be reduced) Then add everything in and some chocalate or raisin ( what ever you wish). Cook it in 150C oven about 45 min then your cake is ready.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder